5/11/2008

Anneler Günü Kutlu Olsun;)




Pandispanya için:
- 4 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (yaklaşık 2,5 su bar.)

Yumurtaları ve şekeri bir kapta krema haline gelene kadar çırptıktan sonra vanilyayı ekliyoruz. Kalan malzemeleri eleyerek karışıma dahil ediyoruz. Yağlanmış kare kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.


Kreması için:
- 300 gr sıvı krema
- yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket krema sertleştirici

Kremayı, şekeri ve krema sertl. yoğun kıvama gelene kadar mikserle çırpıyoruz.


Ek olarak:
- Böğürtlen
- Çilek
- Muz
- Pudra şekeri


Enlemesine ikiye böldüğümüz pandispanyanın ilk katını meyve suyuyla (tercihen vişne suyu) ıslatıp krema yayıyoruz. Dilinlenmiş muzları ve pudra şekerine batırdığımız çilekleri de koyuyoruz. Pandispanyanın kalan katını kalp şeklinde oyup, pastanın üzerine kapatıyoruz ve kremanın tamamını pastanın her tarafına sürüyoruz. Hindistan ceviziyle kaplayıp, oyulmuş kalpli bölüme böğürtlenleri dizip, böğürtlenlerin üzerlerine bolca pudra şekeri serpiyoruz. Pastayı buzdolabına kaldırıyoruz.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template