10/17/2013

Anneanne Kurabiyeleri




Her merhabanın bir yüzü vedaya dönüktür.Merhabalar ne kadar güler yüzlü ise, vedalar da o kadar hüzün rengidir. Her türlü kavuşmanın sonunda bir ayrılık olacağını düşünmek, bütün kavuşmaların tadını kaçırır sanki.
Kavuşmadan çok ayrılıklarla yüzleştiğimizdendir ki, kavuşmalarımızda da buruk bir tebessüm vardır. Elimizi her uzatışın ardından boşalan avuçlarımız ötelere açılır yeniden. Bittiğini sandığımız çizgiden sonra yeni ufuklara dikilir bakışlarımız. Yani ki dünya yürüyüşümüzde her kavuşma sonrasında saadetimizin çoğalacağını düşünürken, sonrasının hüznü soğuk bir rüzgâr gibi dolar içimize.
Neye kavuşsak, kime varsak, nedense saklı ve derin bir boşluk kalır içimizde. Onun bir türlü dolmadığını, doymadığını her daim hissederiz. Ve anlarız ki, buradaki hiçbir şey o boşluğu doldurmayacaktır. Biliriz ki o arzu ebede dönük, o arzu ebede müştaktır. Yaşadığımız süre içinde de içimizdeki gurbet, yüreğimizdeki hüzün hep var olacaktır.
Yüreğimizin derinindeki o ses “ebed ebed” diye seslenirken “fani”lere takılıp kalmak ve onlardan geçememek bir o kadar huzurumuzu da yele verecektir.

Semerkand Dergisi



Malzemeler:

3 yumurta (birinin akını üzerine)
1,5 su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
3,5 - 4 su bardağı un 
1 pkt kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao


Yumurtalardan birinin akını kenara ayırıp kalanı pudra şekerle karıştıralım. Tereyağını ve sıvıyağı ekleyelim çırpalım. Kabartma tozunu katıp 3,5 su bardağı un ilave edelim. Yoğuralım. Hamurun yarısını bölelim, kakao ile yoğuralım. Sade hamurun kıvamını ayarlamak için biraz daha un ekleyebiliriz. Sade hamur ile kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp avucumuzda yuvarlayalım. Bütün hamuru şekillendirdikten sonra kurabiyeleri önce ayırdığımız yumurta akına sonra da bir kase içerisinde karıştırdığımız şekerli hindistan cevizine batıralım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. 

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template