8/20/2014

Fırında Mantarlı Biberiyeli Yumurta



Malzemeler: (İki kişilik için)

2 Yumurta
Kültür Mantarı (Soğuk dilimlenmiş mantarla da yapabilirsiniz.)
1 Tane Küçük Soğan
Yarım Paket Krema
Rendelenmiş Kaşar (Miktarını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz, genellikle bir avuç kadar yetiyor.)
Zeytinyağı
Biberiye
Tuz, karabiber, kırmızı biber

*Daha fazla yapmanız gerekiyorsa yumurta sayısıyla birlikte krema ve mantarı da artırabilirsiniz. 

Mantar miktarı size kalmış bir şey istediğiniz miktarda olabilir büyük kültür mantarları olduğunda iki kişilik olunca 6-7 tane yetiyor. Gelelim yapılışına:

Öncelikle küçük bir tavada zeytinyağı ve soğanları atın ve biraz kavurun, 1-2 dakika sonra mantarları ekleyip karıştırmaya devam edin daha sonra bu karışımın içine tuz, karabiber ve kırmızı biberi atın, bunlar dışında koymak istediğiniz nane, kekik gibi baharatlar olabilir fakat ben biberiyenin tadını ön plana çıkarmak için kullanmadım. Son olarak bir avuç biberiyeyi elinizde parçalayarak atın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Sonra ocaktan alın ve kenara bırakın.

Daha sonra fırına koyabileceğiniz bir borcam ya da bir porselen kabın içine karışımı koyun sonra ortasına yumurtaları dağıtmadan kırın ve bırakın. Paket kremayı yumurtaların çevresinden geçecek şekilde dökün. Son olarak kaşar peynirini koyun ve bir tutam biberiyeyi üzerine bırakın.

180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmesi gerekiyor. Yine de arada kontrol etmeyi unutmayın kaşar peyniri eriyip kızarmaya başlayınca da fırından çıkarabilirsiniz. 

*Önemli olan yumurtaların içerde kayısı kıvamına gelmemesi, o şekilde de güzel oluyor ama sıvı kaldığında ağızda daha güzel bir tat bırakıyor.

Ekleme: Mantar-soğan karışımının içine küp küp doğranmış patates de koyabilirsiniz patates de çok yakışıyor, ben denedim siz de önce sade sonrasında patatesle deneyebilirsiniz. Hatta ilk yapışınızda bile koyabilirsiniz ben patates çok seven biri olduğum için öyle olanı daha çok sevdim. :)

Kahvaltınız bununla daha güzel bir hale gelecek, emin olabilirsiniz. Sadece bunu yapmak için bir yarım saat uykunuzdan ödün vermeniz gerekebilir. :)


Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template